İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz

inusem@inonu.edu.tr 0 422 341 01 10

EĞİTİM KURUMLARINDA PANDEMİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ PROGRAMI

+90 0850346 8 356 Eğitim Koordinatörü    Prof.Dr. Rukuye AYLAZ - A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Semih BÜYÜKSOYLU

Eğitim Adı

Başlama Tarihi

15 ARALIK 2020

Eğitim Gün ve Saatleri

20 Gün Süre İçerisinde Uzaktan Eğitim Sonlanacaktır.

Eğitim Ücreti

100 TL  (EFT ve Havale Dekont Açıklama Kısmına Adaylar AD-SOYAD Bilgilerini Girmek Zorundadır)

Eğitim Yeri

UZAKTAN EĞİTİM

Son Başvuru Tarihi:

14 ARALIK

***KURS KAYDI YAPTIKTAN SONRA KESİNLİKLE ÜCRET İADESİ YAPILMAMAKTADIR***

***ONLİNE BAŞVURU FORMUNDA SADECE KİMLİK FOTOKİPİSİ VE DEKONT YÜKLENMESİ YETERLİDİR.***

Kayıtlar  ONLINE yada İNÜSEM’den yapılır.

BU EĞİTİM PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ, KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR , HERHANGİ BİR ÜNVAN VEYA MESLEK STATÜSÜ VERMEZ.

EĞİTİM BAŞLANGIÇ: Eğitim 15 Aralık Saat 09:00 itibariyle aktif olacaktır.

Eğitime size gönderilecek kullanıcı adı ve şifre ile https://lms.inonu.edu.tr/ adresinden girilecektir.

Pandemi Yönetimi Eğitimi  Programı Nedir?

Pandemi Yönetimi Eğitimi Programı, kurum ve kuruluşlardaki pandemi sürecinde gerçekleşen süreçlerin derlenmesi ile ortaya çıkan bir eğitim programıdır.  Ülkemiz ve dünyamızı sarsan pandemi sürecinde kurum ve kuruluşlardaki iş düzeninin korunması ve ilgililere bilgilerin aktarılması planlanmaktadır. Eğitim programının amacı, adaylara Covid-19 salgınıyla alakalı çeşitli bilgiler; sağlık, hijyen, güvenlik, eğitim teknolojileri gibi konularının yanı sıra Pandemi süreçleri ile ilgili genel bilgilerin aktarılması ve adaylara aktarılan bilgilerin görev aldığı kurumda uygulayarak, Covid-19’un bulaşmasının ve pandemiye bağlı oluşabilecek sorunları yerinde ve zamanında çözebilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği ve saati

Eğitim içeriği toplam 80 saat olmakla birlikte eğitim içeriği şu şekildedir;

• Pandemi Nedir? Pandemiye İlişkin Kavramlar
  • Pandemilerin Ortak Özellikleri ve Kriterleri
  • Hijyen ve Sanitasyon
  • Covid-19 Nedir? Ne Değildir?
  • Pandemilerde Enfeksiyon Kontrol Önlemleri – Standart Önlemler
  • Pandemilerde Eğitim Kurumları Standart Önlemler
  • Eğitim Kurumları için Filyasyon Yönetimi
  • Eğitim Alanları  / Sosyal Yaşam Alanları Pandemi Öncesi – Sırası ve Sonrasında Yapılacak Planlamalar ve Pandeminin Yönetimi (Akış Algoritmaları)
  • Pandemiler de Sosyal Hayata İlişkin Düzenlemeler – Önlemler
  • Pandemide Psikososyal Destek Girişimleri
  • Pandemi Sonrası Fobisel Davranışlar
  • Pandemi Dönemi Çocuklar ve Ergen Gelişim ve Eğitim Çalışmaları
  • Pandemi Dönemi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı (Aile Eğitimi)
  • Pandemi Dönemi Aile Eğitimi
  • Pandemi Dönemi Özel Eğitim Öğrencileri
  • Pandemi Dönemi Web Temelli Öğretim (Web 2.0 Araçları)
  • Okullarda Etkinliklere Ait Düzenlemeler
  • Kriz Yönetimi
  • Halk Sağlığı
  • Güvenli Okul

Bu Eğitim programı İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden aşağıda isimleri belirtilen Hemşirelik Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından yürütülecektir

Prof.Dr. Rukuye AYLAZ,  İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı,

Prof.Dr. Hatice Birgül CUMURCU, İnönü Üniversitesi  Turgut Özal Tıp Merkezi  Psikiyatri Anabilim Dalı

Prof.Dr. Erkan PEHLİVAN, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

Doç.Dr. Yücel DUMAN,  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Enfeksiyon Anabilim Dalı,

Dr.Öğr.Üyesi  Sibel ALTUNIŞIK, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Enfeksiyon Anabilim Dalı,

Dr.Öğr.Üyesi Runida DOĞAN,  İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı

Dr.Öğr.Üyesi Erman Yıldız, İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı

Dr.Öğr.Üyesi Battal GÖLDAĞ, İnönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulu

Psikolog Öğretim Görevlisi Uygar SALMAN, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Semih BÜYÜKSOYLU.

Kimler Katılabilir?

Okul Yöneticileri

Öğretmenler

Sözleşmeli Öğretmenler

Özel Okul Yöneticisi ve Öğretmenleri

Okul Teknik ve İdari Personelleri

Özel Kurs Yönetici ve Öğretmenleri

Halk Eğitim ve Sosyal Gelişim Merkezi Yöneticileri ve Öğretmenleri

Diğer Kurs ve Eğitim Kuruluşları Yöneticileri

EĞİTİM SÜRESİ VE ŞEKLİ:

• Eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmekte olup, dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır.
  • Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Katılımcılar Türkiye’nin her yerinden katılabilir.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitim başladığında kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Her ders öğretim üyesi tarafından sunulurken bir yandan dersin powerpoint sunusu ekranda gözükmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir.
  • Eğitim ve sınav 20 gün sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır.
  • Sınavda 60 ve üzeri alan adaylarımız katılım belgesi almayı hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, “Eğitim Katılım Belgesi” verilecektir.
  • Katılım Belgesi eğitimin bitiş tarihinden sonraki 15 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Katılım Belgesi kargoya alıcı (aday tarafından) ödemeli gönderilecektir.

Bilgi İçin  Whatsapp Numarası : +905052533808

IBAN No:    TR35 0001 0014 9053 1591 8750 02   (EFT ve Havale Dekont Açıklama Kısmına Adaylar AD-SOYAD Bilgilerini Girmek Zorundadır).