0(533) 428 14 23 Eğitim Koordinatörü : Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM

Eğitim Adı ERGENLERLE GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA UYGULAMASI: SINAV KAYGISIYLA BAŞ ETME VE AKADEMİK MOTİVASYON
   Başlama Tarihi  04 Ocak – 05 Nisan 2019
  Eğitim Gün ve Saatleri      Cuma / 18:00- 20:00
   Eğitim Ücreti  2000 TL
   Eğitim Koordinatörü Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM
   Eğitim Yeri  İNÜSEM DERSLİKLERİ

Eğitimin Amacı: Bu çalışmanın amacı, ergenlerin öncelikli gelişimsel sorunlarından olan sınav kaygısına ve akademik motivasyona yönelik olarak bir grupla psikolojik danışma grubu oluşturarak grup dinamiği içinde ergenlerin benlik saygılarını geliştirmelerinde, başarısızlık kaygısıyla baş etmelerinde ve akademik hedef belirleyerek bu doğrultuda harekete geçebilmelerinde onlara yardımcı olmaktır.

Eğitimin Hedef Kitlesi: Ergenlerle yürütülecek olan grup çalışması olup grup dinamiği içinde benlik saygısını geliştirmek, başarısızlık kaygısıyla baş etmek ve akademik hedeflerini belirleyerek bu doğrultuda harekete geçmek isteyen 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine açıktır.

Eğitimin İçeriği: Bu psikolojik danışma grubu 14 hafta-14 oturum olarak planlanmıştır. Bu çerçevede grup oturumlarının planı şu şekilde oluşturulmuştur:

1)      Grubun Başlangıç Aşaması (1.-2. hafta)

a.       Grup kurallarını belirleme ve yapılamayı yapma

b.      Güven oluşturma çalışmaları

c.       Davranışsal amaçları belirleme ve netleştirme

2)      Grubun Geçiş Aşaması (3.- 5. hafta)

a.       Direnci çalışma

b.      Grupta güven ortamını oluşturma

c.       Aktarım ve karşıt aktarımla çalışma

3)      Grubun Eylem Aşaması (6. Hafta – 12. Hafta)

a.       Üyelerin davranışsal amaçları doğrultusunda derinlemesine çalışma

b.      Güvenin derinleştirilmesi

4)      Grubun Sonlandırma Aşaması (13. – 14. Hafta)

a.       Öğrenilenlerin pekiştirilmesi

b.      Ayrılık kaygısıyla başa çıkma
Her modül 2 gün 16 saatten oluşmaktadır. Eğitim günleri iki gün art arda olmak üzere, sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde 2 bölümde düzenlenir. Her oturumda 2’şer saatlik 2 bölüm bulunmaktadır.

Eğitim Süresi:
Grupla psikolojik danışma süreci 14 oturum olarak planlanmıştır.

·         Haftada 1 oturum yapılacaktır. Oturumlar Cuma günleri 18:00-20:00 arasında yürütülecektir.

·         Her oturum 90 dakika sürecektir.

Katılım Belgesi Alma Koşulları:

• Üyelerin oturumların en az 12’sine katılması ve üst üste iki hafta devamsızlık yapmaması gerekmektedir.
  • Oturumların en az 12’sine katılım sağlayan üyeler İnönü Üniversitesi logolu ve İNÜSEM Onaylı “Grupla Psikolojik Danışma Yaşantısı” katılım belgesi alacaktır.

Eğiticiler:

Doç. Dr. Taşkın YILDIRIM

Not: Kurs, kayıtlı katılımcı sayısı en az 10 olduğunda açılacaktır.

*Ücretin yatırldığına dair makbuz / Sadece Bonus özellikli kartlara 12 taksit yapılır.

IBAN No:    TR35 0001 0014 9053 1591 8750 02