ETKİN EBEVEYN OLMAK: UYGULAMALI ANNE - BABA EĞİTİM PROGRAMI

0(533) 428 14 23 Eğitim Koordinatörü : Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM

ETKİN EBEVEYN OLMAK: UYGULAMALI ANNE - BABA EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim Adı ETKİN EBEVEYN OLMAK: UYGULAMALI ANNE – BABA EĞİTİM PROGRAMI
   Başlama Tarihi  Bebek –  Çocuk Modülü: 15 Aralık 2018 // Erin – Ergen Modülü 22 Aralık 2018
   Eğitim Gün ve Saatleri      Bebek –  Çocuk Modülü: 15-16 Aralık 2018/ 09:00-18:00

Erin – Ergen Modülü 22-23 Aralık 2018/ 09:00-18:00

Eğitim Ücreti  Bebek-Çocuk Modülü: 600 TL / Erin-Ergen Modülü 600 TL

HER İKİ MODÜL ALINMASI HALİNDE ÜCRET:1000 TL

Eğitim Koordinatörü Doç.Dr. Taşkın YILDIRIM
   Eğitim Yeri  –

Eğitimin Amacı: Bu eğitimin amacı; ebeveynlere çocuklarının içinde bulundukları dönem özellikleri hakkında farkındalık kazandırmak, etkili iletişim kurma becerilerini ve doğru tutumları uygulamalı olarak göstererek çocuklarının yaşam becerilerinin, sosyal gelişimlerinin ve kimlik kazanımlarının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini desteklemelerine yardımcı olmaktır.

Eğitimin Hedef Kitlesi: Ebeveynlere, ebeveyn adaylarına, çocuk/ergenlerle çalışan kişilere ve konuya ilgi duyanlara yönelik hazırlanmış bir eğitim programıdır.

Eğitimin İçeriği : Birinci modül bebeklik-erken çocukluk dönemini kapsamakta olup şu konular ele alınacaktır:

·         Normal nedir? Anormal nedir? Kişilik gelişimi ve kişilik bozukluklarında ebeveyn etkileri

·         Bebek bekleyen aday anne-babanın beklenti, kaygı ve ihtiyaçları

·         Bebeklerin biyolojik, psikolojik, sosyal ve bilişsel özellikleri ve etkili ebeveyn davranışları

·         Bebeklik döneminde karşılaşılan yaygın problemler ve bunlarla baş etme yöntemleri

·         Çocukluk dönemi biyolojik, psikolojik, sosyal ve bilişsel özellikleri ve etkili ebeveyn davranışları

·         Okul öncesi dönem çocuğunun yaygın problemleri ve baş etme yöntemleri

·         Okul çağı çocuğunun biyolojik, psikolojik, sosyal ve bilişsel özellikleri ve etkili ebeveyn davranışları

·         Okul çağı çocuğunun karşılaştığı yaygın problemler ve müdahale yöntemleri

İkinci modül erin-ergenlik dönemini kapsamakta olup şu konular ele alınacaktır:

·         Erinlik ve ergenlik döneminin biyolojik, psikolojik, sosyal ve bilişsel özellikleri ve ebeveyn davranışları

·         Erin ve ergenlerin uyumunu bozan sorunlar ve etkin baş etme stratejileri

o   Yeme problemleri

o   Uyku problemleri

o   Öfke sorunları

o   Depresif yapılanma

o   Karşı gelme ve yıkıcı davranışlar

o   Akademik sorunlar ve motivasyon eksikliği

o   Bağımlılık (internet, teknoloji, sigara vb.)

o   İntihar düşüncesi, girişimleri

o   Mesleki sorunlar

o   Cinsel sorunlar

o   Kendilik tasarımında sorunlar

·         Erin ve ergenlerle etkili iletişim kurma becerileri

Eğitim Süresi:

Her modül 2 gün 16 saatten oluşmaktadır. Eğitim günleri iki gün art arda olmak üzere, sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde 2 bölümde düzenlenir. Her oturumda 2’şer saatlik 2 bölüm bulunmaktadır.

2 modül şeklinde düzenlenmiş bu program 8 oturum, 16 bölüm ve 32 saattir.

Katılım Belgesi Alma Koşulları:

İlk modül için katılım belgesi ilgili eğitime 16 saatlik katılımı gerektirmektedir.

İkinci modül için katılım belgesi ilgili eğitime 16 saatlik katılımı gerektirmektedir.

Her iki modüle tam katılım (32 saat) sağlayan üyeler İnönü Üniversitesi logolu ve İNÜSEM onaylı “Etkin Ebeveyn Olmak Eğitimi” katılım belgesi alacaktır.

Eğiticiler:

Doç. Dr. Taşkın YILDIRIM

Dr. Öğretim Üyesi Seda ŞAHİN

Dr. Öğretim Üyesi Yüksel ÇIRAK

Dr. Öğrt. Üyesi Yağmur ULUSOY DOĞMUŞ

Not: Kurs, kayıtlı katılımcı sayısı en az 30 olduğunda açılacaktır.

*Ücretin yatırldığına dair makbuz / Sadece Bonus özellikli kartlara 12 taksit yapılır.

IBAN No:    TR35 0001 0014 9053 1591 8750 02